Een keer in de zoveel tijd kom je een kookboek tegen waar je veel uit wil koken. ‘Nigellissima’ van Nigella Lawson is zo’n kookboek. Al kwam ik dit kookboek – gelukkig – bij toeval tegen …
Dit kookboek stamt namelijk al uit 2012. De Nederlandse vertaling is zelfs alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar. Al is dat natuurlijk ook geen probleem. Maar goed, dit kookboek kwam ik tegen in de bibliotheek en aangezien ik groot fan ben van Nigella Lawson, besloot ik ‘m mee te nemen.
>> ‘Voor altijd zomer’ van Nigella Lawson
Bovendien had een vriendin die graag kookt al eens eerder gerechten voor mij gemaakt uit dit kookboek. En dat bleken hartstikke goede recepten. Superlekker ook.
Nigellissima
Dat kan ook niet anders, want dit kookboek staat vol met Italiaanse gerechten. Vetwacht geen klassiekers zoals in de ‘De Zilveren Lepel‘ (ook een aanrader), maar de interpretaties van Italiaanse recepten door deze Britse tv-kok.
Overigens is dat niet gek, want ooit studeerde ze Italiaanse taal en literatuur aan Oxford en woonde ze en werkte ze in Italië. Geen wonder dat ze een voorliefde heeft voor de Italiaanse keuken.
Dat doet ze goed. De recepten variëren van heerlijke pasta met rucola met tonijn (aanrader, ik heb ‘m al gemaakt en je vindt hier ook het recept), pasta met garnalen, meatzza (een pizza met bodem van gehakt), gebraden kip met paprika’s en olijven, lamsschotel en een Venetiaanse stoof. En dan kun je je ook nog te buiten gaan aan vers bereide groente, heerlijke nagerechten en een hoofdstuk dat je kunt maken tijdens kerst. Al ziet dat laatste er zo lekker uit dat ik de gerechten ook de rest van het jaar maak.
Engelstalige editie
Inmiddels heb ik namelijk het boek gekocht. Gloednieuw en in het Engels. Is-ie ook prima te doen. En nu de zomer is afgelopen, ga ik hier veel uit koken. In de herfst en winter smaken krabrisotto, gebraden kip en ribbelpasta met lamsragu ook prima.

Ik heb dan ook zo’n vermoeden dat het kookboek er niet zo lang als een gloednieuw exemplaar uitziet. En zo hoort dat met kookboeken. Dank je wel Nigella.
Geef een reactie