• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Over Oh Oh Mama
  • Privacyverklaring
  • Scriptgirl.nl

Oh Oh Mama

voor nuchtere moeders met humor

  • Lifestyle
  • Kinderen&zo
  • Mama!
  • Shoppen
  • Baby’s
  • Zwanger

Kruidnoten! Ze zijn er weer! En ja, ik bak ze zelf

23/11/2018 Danielle Spoelstra Leave a Comment

Kruidnoten maken. Het wordt zo langzamerhand een traditie hier. Eerst deed ik het nog met gezonde tegenzin, maar inmiddels heb ik meer ervaring. En zien ze er steeds meer uit als – wel ja – kruidnoten. Al heeft een moeder van een vriendinnetje een wel heel handige oplossing gevonden. 

Zelf maken

Want ja, ik heb al een keer kruidnoten gemaakt. Kant-en-klaar deeg leek mij super handig, maar bij iedere supermarkt was het niet meer te vinden. Dan maar op de ouderwetse manier (dank je wel Laura’s Bakery) ze maken. En dus waren de meiden en ik in de weer met zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, zout, speculaaskruiden, boter en melk.

Het ging best goed. Na het bakken zagen ze er best wel uit als kruidnoten. En ze smaakten ook zo.

Kruidnoten

En dat kant en klare deeg dan?

Maar intussen had ik al met een moeder van een vriendinnetje van de oudste afgesproken dat we elkaar op de hoogte zouden houden waar dat kant en klare deeg te koop was. Wel zo handig. Alleen was het overal uitverkocht. Totdat bleek dat een bakker hier in de stad kant-en-klaar deeg verkocht. Tenminste, dat vertelde de moeder vanochtend op het schoolplein. ‘Heb ik gehoord, dus ga straks meteen even kijken.’

Dat deed ze. Een half uur later stuurde ze een appje dat ze het deeg binnen had. ‘En ik heb het ook voor jou gekocht.’ De schat.

In oktober kopen

‘s Middags op het schoolplein gaf ze mij het rolletje deeg. Een moeder van een ander vriendinnetje keek toe. We legden haar ons probleem uit toen ze opeens heel hard moest lachen. ‘Sorry, ik ben een van de mensen waardoor het kant en klare deeg al is uitverkocht. Ik ben zelf ook leerkracht en in oktober sla ik zelf al een stuk of zeven tot acht pakken in. En ik ben niet de enige.’

We hebben met z’n drieën heel hard gelachen. Dat was de reden waarom we het niet meer konden krijgen. Het was simpelweg al uitverkocht.

‘We weten wat we nu moeten doen in oktober’ grapte ik nog tegen mijn partner in crime. ‘Of we kunnen gewoon weer naar die bakker gaan. Dat weten we nu!’

Afwisseling

Zo is dat. En anders ga ik ‘t weer op de ouderwetse manier doen. Kost meer tijd, maar ach – ook gezellig. Al ben ik blij dat ik morgen – want dan maak ik ze weer – die rol deeg van de bakker kan gebruiken. Scheelt toch een half uur en een hoop troep. Laat ik het zo zeggen: de afwisseling houdt het leuk.

Bovendien kan het nu. Voor je het weet is het 5 december en zit je daarna weer in de kerstkransen. Dan nog maar eerst een paar kruidnoten. Maakt eigenlijk ook niet uit hoe ze gemaakt worden. Lekker zijn ze toch wel.

Related Posts:

  • Planner van Structuurjunkie
    De Structuurjunkie planner, helpt dat nou?
  • Project Tuinhuis
    Project Tuinhuis.
  • Grow Lip Oil van Christian Dior.
    Dank je Tiktok. Oudste dochter is nu een Christian…
  • Screenshot Tiktok
    Help, ik zit op Tiktok

Lifestyle kan en klaar deeg, kruidnoten, kruidnoten maken, recept, waar te koop?

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Over mij

Welkom! Ik ben Daniëlle. Blogger, moeder van 2 dochters, 1 hond en samenwonend met ‘vriendlief.’

Ook nog tv-junkie, boekenwurm en fan van ko(o)k(bo)e(ke)n. En kampioen tosti-maker. Denk ik.

Hier kun je zoeken!

Hier vind je OhOhMama op Social Media!

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram

Nieuwste blogs!

  • Help, ik zit op Tiktok
  • De eerste Pasen zonder mijn vader
  • Help! De telefoon van de puber is kwijt
  • Wat een ramp: het tosti-ijzer ging kapot
  • Wat een fijne film: Binnenstebuiten 2

Zoeken

Categorieën

Archief

Copyright © 2025 · Daily Dish Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in