Sinds ik zelf – of mijn vriend – soep maak, kleeft hier nog maar één nadeel aan: ik vind soep uit een blik of een zakje nu wat minder lekker. Ook mijn favoriet, tomatensoep. En tegenwoordig maak ik dat ook maar zelf. Echte zelfgemaakte tomatensoep. Met dank aan het kookboek van Chrissy Teigen.
Dol op soep
Nu moet ik er wel even bij vermelden dat ik dol ben op soep. Echt, je kunt het mij iedere dag voeren. Maakt niet uit of het nu Surinaamse pindasoep is, bloemkoolsoep (Miljuschka Witzenhausen heeft een goed recept) of – heerlijk voor in winter – pompoensoep. Al kan mijn vriend ook lekkere groentesoep maken.
Mijn favoriet? Tomatensoep. En weet je, zo’n tomatensoep is het hele jaar door lekker. Vind ik dan. Ik kan het met tien graden onder nul of veertig graden boven nul eten. Maakt mij niet uit.
Zelfgemaakte tomatensoep
Maar ja, zo’n tomatensoepje uit blik of pak is best zout. Dat zou ik toch ook zelf best kunnen maken? In het kookboek van Chrissy Teigen – Cravings – kwam ik een recept tegen met geroosterde tomaten. En man, ik ben fan van geroosterde tomaten. Dat moest ik maken. Gewoon, om te proberen. En omdat Chrissy Teigen zei dat het lekker was.
>> Ken je Chrissy Teigen niet? Ze is een model, presentatrice en de vrouw van John Legend. En oh ja, ze is heel grappig. Check ook even haar Instagram-account.

Aan de slag!
En het recept bleek ook nog eens hartstikke eenvoudig. Bijna twee kilo sappige tomaten hakken en snijden, op bakpapier in de oven leggen, beetje olijfolie, zout en peper en grillen maar.
Het zag er trouwens prachtig uit:

Als ze lekker in de pan zitten, nog wat kruiden, sjalotten en knoflook erbij en huppakee! Lekker koken maar. En je kunt natuurlijk ook nog andere ingrediënten toevoegen. Zo’n recept is per slot van rekening maar een leidraad.

Enfin, ik heb het nadien een beetje gepureerd (niet al teveel). Het resultaat was een heerlijke tomatensoep met een heel licht geroosterd smaakje. Het was net iets pittiger. Dat had Chrissy goed voorspeld.
Weer maken!
Volgend weekend ga ik ‘m weer maken. Gewoon, omdat-ie zo lekker is. Zelfs mijn oudste dochter wil nu wel eens – een weliswaar afgekoeld – kopje.
Dank je Chrissy. Binnenkort ga ik weer andere gerechten uit haar kookboek maken. Maar dat is weer een andere blog.
Het recept voor geroosterde tomatensoep komt uit het kookboek ‘Cravings’ van Chrissy Teigen. En ja, dit deel is in het Nederlands vertaald.




Geef een reactie