Het is geen geheim in mijn gezin dat ik dol ben op de oven. Je bereidt alles voor, schuift het in de oven en iets later is het klaar. Geen wonder dat ik zo enthousiast ben over mijn nieuwe kookboek: de Ovenbijbel.
>> Mijn favoriete kookboek van afgelopen zomer was Nigellissima van – juist – Nigella Lawson
Ovenbijbel
De Ovenbijbel is trouwens de zoveelste uit een hele reeks aan kookbijbels. Zo heb je een Stamppotbijbel, een Saladebijbel of een Broodbijbel. Iedere bijbel is geschreven en samen gesteld door een andere auteur.
Chickslovefood
Of auteurs, want deze bijbel is geschreven door de vrouwen van de heerlijke website ‘Chickslovefood.‘ Zij hebben niet alleen een vlotte pen, maar weten ook de lekkerste recepten te verzinnen. Dat zien we al op hun populaire site en hun talloze kookboeken.
Nu zijn ze losgegaan op de Ovenbijbel. Met veel verve trouwens. Natuurlijk begint deze bijbel – net als de andere bijbels – met een voorwoord en een uitgebreide instructie – met illustraties – van het keukengerei.
Altijd handig.
Veel recepten
Daarna gaan we door naar de hoofdstukken waar de recepten instaan. Denk aan basisrecepten, klassiekers en natuurlijk ovenschotels. Maar natuurlijk hebben ze ook een hoofdstuk gewijd aan hun skinny six recepten die ook al zo populair zijn op hun site.
Maak je je niet zo druk om ‘magere’ gerechten? Dan is er ook nog genoeg te vinden over Comfortfood en weet je na het lezen van het hoofdstuk ‘Feest’ precies wat je kunt serveren tijdens een feestje.
Als ‘t ooit weer mag. Maar dat terzijde.
Divers
Maar er staan dus heerlijke recepten in. En die zijn divers. Zo staat er een ouderwetse lasagne in, maar je vindt ook een lekkere lasagne met zalm en spinazie. En wat dacht je van pasteitjes met kipragout, een tuna melt penne, quiche lorraine of spinazietaart met feta?
Het ene recept is nog lekkerder dan het andere.
Helder en eenvoudig
Ook leuk? De instructie is helder en eenvoudig. Deze schrijvers houden niet van moeilijk en complex. Bovendien zijn alle ingrediënten goed verkrijgbaar in de super. Ook wel eens lekker.
Dat maakt de Ovenbijbel geschikt voor door de week én in het weekend. Door de week maak je de makkelijke recepten, in het weekend de iets uitgebreide gerechten. Hoe dan ook, de oven doet z’n werk wel
Blijer kun je mij niet maken.
‘De Ovenbijbel is verkrijgbaar bij de (online) boekhandel en kost 33,99
© 2021, Danielle Spoelstra. All rights reserved.
Geef een reactie