Afgelopen jaren blijf ik hartstikke fan van de kookboeken van Chrissy Teigen. In deze kookboeken kreeg haar moeder – de Thaise Pepper Teigen – ook al haar eigen hoofdstukken over Thais eten. En lekker dat die recepten waren. Geen wonder dat ze nu haar eigen kookboek heeft. Maak kennis met ‘The Pepper Thai Cookbook.’ Ik heb ‘m. Maar dat zal je vast niet verbazen.
Chrissy Teigen
Maar eerst even terug naar het begin. Pepper is weer de moeder van Chrissy Teigen. En da’s weer een supermodel, kok en de echtgenote van zanger John Legend. Maar ze heeft niet alleen verstand van koken, ze is ook vreselijk grappig en gevat op social media. Al heeft ze haar Twitter-account net opgeheven. Gelukkig hebben we haar website en Instagram-account nog.
En haar kookboeken niet te vergeten, want ‘Cravings‘ en ‘Cravings”: hungry for more‘ zijn geweldig. Zo zijn de recepten écht lekker en niet al te moeilijk. Ik maak nog steeds mijn tomatensoep op de Chrissy-manier.
Dat deed deze vlogger ook:
Pepper
En van wie heeft Chrissy dit allemaal geleerd? Van haar Thaise moeder Pepper natuurlijk. Zij groeide op in Korat, Thailanf, ontmoette Chrissy’s vader Ron en emigreerde naar de Verenigde Staten. Uiteindelijk kocht Ron een bar waar Pepper het eten verzorgde en de bijnaam ‘Pepper’ kreeg omdat ze – je raadt het niet – houdt van pittig eten.
Inmiddels woont ze bij Chrissy, haar echtgenoot John en hun twee kinderen – de allerschattigste kinderen Luna en Miles. En volgens Chrissy en haar social media accounts kookt Pepper iedere dag de sterren van de hemel. Ze heeft zelfs haar eigen deel van de koelkast waar alleen maar Aziatische ingrediënten liggen.
‘The Pepper Thai Cookbook’
Hoe ik dat allemaal weet? Ik heb net haar kookboek ‘The Pepper Thai Cookbook’ aangeschaft. Niet alleen omdat ze de moeder is van Chrissy Teigen, maar vooral omdat ik haar recepten zo fijn vond in die kookboeken van Chrissy. Dan kon haar kookboek toch ook niet mislukken.
Nou, dat doet ze het zeker niet. Het boek is opgedeeld in hoofdstukken als snacks, salades, specialiteiten, leftovers, groente, wokgerechten, curry’s en desserts. En dat levert veel recepten op. Maar dan ook echt veel. Je bent hier niet zo maar uitgekookt.
Maar goed, ik heb dus al een paar favorieten die ik beslist ga maken. Wat dacht je van ‘naked shrimp salad’, ‘Miles’s Tofu Soup’, ‘garlic stuffed fish’, ‘Luna’s broccili beef’, ‘Pad Korat’ en ‘Spicy Coconut Tom Kha.’ En dat is nog maar het topje van de ijsberg.
Benieuwd naar de ‘Pad korat’? Pepper en Chrissy laten ‘t ook zien op YouTube:
Nog even een dingetje: haar kookboek is nog niet in het Nederlands vertaald, dus we zullen het even moeten doen met de Amerikaanse maten en gewichten. Maar ach, Google biedt al snel goede antwoorden.
En dat is maar goed ook, want ik ga hier veel uit koken. Waarschijnlijk wordt-ie net als het kookboek van Chrissy een klassieker. Daar gaat Pepper vast voor zorgen.
‘The Pepper Thai Cookbook’ is nu verkrijgbaar in de (online) boehandel.
Geef een reactie