Stiekem ben ik al jaren een beetje fan van kok, presentatrice en schrijfster Miljuschka Witzenhausen. Mede dankzij dit geweldige kookboek, maar ook dat ze tegenwoordig één keer in de zoveel tijd haar eigen tijdschrift uitgeeft: Miljuschka Magazine. En ieder magazine staat garant voor heel veel kookinspiratie.
>> Check hier haar geweldige kookboek
Miljuschka Magazine
Overigens kun je het magazine niet vinden in de winkels. Nee, je bestelt een exemplaar op de website van Miljuschka en betaalt meteen. Nadat iedereen de kans heeft gehad om een magazine te bestellen, gaan ze het pas drukken. Met als resultaat dat er geen papier verkwist wordt en winkels – of in dit geval Miljuschka – met teveel exemplaren blijven zitten.
Daarbij kan ze – omdat je net iets meer betaalt voor het magazine (denk tussen de 12,50 en 15 euro) – het tijdschrift drukken zonder advertenties. Leest ook wel eens lekker.
Recepten
Maar laten we wel zijn, het gaat uiteindelijk om de recepten en de bijbehorende verhalen. Dat lukt, ook omdat ieder magazine een ander thema heeft. Denk aan kerst of – zoals het laatste nummer – Italië. Dat laatste nummer is tot nu toe mijn favoriet. Niet alleen omdat ik hou ik van de Italiaanse keuken, maar omdat hier geweldige recepten in staan.
Ik laat een paar zien:
Dit is een speciale pizza die je samen met je kinderen kunt maken. Hartstikke leuk. Gaan we binnenkort eens proberen:
Dit recept ga ik binnenkort zelf maken. Iets met melanzane. Denk aubergine en heel veel kaas. Nu al zin in.
Dat zijn maar twee recepten die ik wil proberen. Eén probleem? Het zijn er eigenlijk teveel. Nu wil ik ze dus allemaal koken. En ik heb – in verband met een zware studie – al zo weinig tijd. Aan de andere kant? Koken is wel lekker ontspannend en het levert ook nog eens smakelijke gerechten op,. Misschien toch maar gewoon doen.
En dat nieuwe nummer bestellen. Dat ook. Heeft Miljuschka toch weer goed gedaan.
Geef een reactie